Fem Masnou davant les possibles aliances postelectorals.

Som un projecte assembleari nascut el passat mes d’octubre per situar en primer pla les necessitats de la majoria, posant la vida al centre de la política i treballant per aconseguir la justícia i la igualtat socials. Un projecte nou on s’hi han sumat persones que provenen de diferents sensibilitats i cultures polítiques, així com persones per a les quals Fem Masnou és la primera experiència política d’àmbit institucional. És per aquest motiu que un dels objectius principals de Fem Masnou a curt termini és consolidar el grup de treball que s’ha format aquests mesos, fent-lo permeable a l’entrada de noves persones i evitant, en la mesura del possible, dinàmiques institucionals que impedeixin treballar de forma col·laborativa i horitzontal.

Entenem que el plenari sorgit de les pròximes eleccions municipals serà divers i sense majories absolutes i on, per tant, tindrem moltes coses a dir i marge de negociació per incidir en la política municipal. Així, la nostra actitud serà propositiva i constructiva, tractant d’arribar a acords polítics puntuals sempre que aquests vagin en benefici d’una majoria social i no contradiguin els principis polítics i programàtics de la nostra candidatura.

Serem molt exigents amb qualsevol acord, no regalarem els nostres vots a canvi de mesures cosmètiques i demanarem garanties de compliment dels acords als quals arribem. En aquest sentit, l’actual equip de govern d’Esquerra Republicana de Catalunya, no ens mereix tota la confiança tenint en compte que bona part dels acords arribats amb l’oposició els darrers anys no s’han portat a terme.

Pel que fa a la investidura, no comptarà amb els nostres vots aquell qui pretengui desenvolupar una acció de govern basada a menystenir o atacar els pilars de la cohesió social del nostre país. Els serveis públics, la defensa dels drets socials, civils i polítics, la lluita implacable contra el masclisme, la transició cap a un model de societat sostenible mediambientalment o el model d’escola catalana seran línies vermelles per a nosaltres.

Per últim, entenem que a la legislatura vinent només ens podrem plantejar entrar a un govern en el cas d’obtenir prou vots per a encapçalar-lo o per incidir-hi de forma decisiva. Per tant, no entrarem en cap govern ni assolirem cap acord estable de legislatura si no hi ha les garanties i la confiança suficients amb la resta d’agents que formin part d’aquest hipotètic acord. D’igual forma no regalarem els nostres vots i trossejarem el nostre programa polític a canvi d’un repartiment de cadires dins d’un govern que no suposi un canvi en el fons i en la forma de la política masnovina dels darrers anys.