Valoració dels resultats de les eleccions municipals

El passat dissabte Fem Masnou vam convocar una assemblea oberta a la ciutadania per valorar els resultats electorals i plantejar les primeres passes de la candidatura dins la institució.

Volem començar felicitant la candidatura guanyadora de les eleccions, Esquerra Republicana de Catalunya, que ha obtingut uns resultats que li atorguen la legitimitat d’encapçalar el pròxim govern municipal.

També considerem que els resultats obtinguts per Fem Masnou són molt satisfactoris, tenint en compte que som una candidatura jove que probablement molts veïns i veïnes van conèixer la mateixa nit electoral quan els vots de totes les persones que ens heu fet confiança ens han portat a ser la segona força del proper mandat.

Seguint amb la valoració dels resultats i de la composició final del plenari, l’assemblea de Fem Masnou ha decidit de manera unànime que el lloc que ens correspon els propers quatre anys dins l’Ajuntament és l’oposició. Entenem que el nostre programa és una esmena a moltes de les polítiques que ha portat a terme ERC durant el darrer mandat, i que la majoria de les persones que ens han votat ho han fet buscant quelcom diferent, i no esperant que entrem en minoria en un govern presumiblement continuista. En conseqüència, estarem a l’oposició amb una actitud vigilant i tanmateix constructiva en tot allò que, d’acord amb el nostre programa, pugui significar una millora en la vida quotidiana de les persones que viuen al Masnou.

En aquesta línia volem reiterar el nostre compromís amb tot allò que hem defensat en campanya i que ens ha valgut la confiança de tants veïns i veïnes. Treballarem per un consistori que recuperi sobiranies respecte a les grans empreses que avui dia controlen serveis com les escoles bressol, el servei de neteja o el subministrament de l’aigua. Posarem tots els nostres esforços en què l’Ajuntament prioritzi trobar respostes a la problemàtica actual amb l’habitatge, per tal d’evitar que cada mes desenes de persones es vegin obligades a abandonar el poble per no poder pagar el preu desmesurat dels lloguers. Volem un govern que escolti la ciutadania, que sigui empàtic amb els seus problemes i transparent en les seves decisions. I treballarem per posar la vida al centre de la política fent del feminisme i la sostenibilitat els principis transversals de totes les nostres actuacions.

No podem acabar sense agrair-vos la confiança que heu dipositat en nosaltres, una confiança que gestionarem amb honestedat, transparència i molta responsabilitat. D’ara endavant, més que mai, Fem Masnou!