[Masnou Viu 113] Nou curs: Recuperem el Masnou

El Ple ordinari del juliol va aprovar el règim de dedicacions, retribucions i dietes dels regidors i regidores, tant del govern com de l’oposició, així com els càrrecs de confiança del govern i el personal eventual dels grups municipals. Els grups d’Esquerra Republicana i Ciutadans van demostrar que quan es tracta de parlar dels seus sous, guarden les banderes al calaix i es van posar d’acord per disparar la despesa que els veïns i veïnes haurem de pagar per mantenir la classe política.

El nostre grup va proposar una rebaixa del 20% per a tots els imports aprovats, assignant, per exemple, un salari de 44.000 € l’any per a l’alcalde, salari que ens sembla digne, però que per Esquerra Republicana i Ciutadans és insuficient. D’altra banda, també vam proposar rebaixar les dedicacions dels membres del govern, que han augmentat de les 4 que hi havia el 2011 a les vuit que van pactar ERC i Ciutadans.

Si haguessin aprovat les nostres propostes, l’estalvi total al final del mandat hauria estat de més d’un milió d’euros. Durant la legislatura segur que trobarem a faltar aquests diners, per exemple, per millorar les polítiques socials, per ajudar al moviment associatiu o per mantenir la neteja als carrers.

Aquest tipus de pactes, basats únicament en els interessos de la classe política, ens refermen en la idea que cal recuperar el poble per posar-lo al servei del veïnat. Un canvi de model que situï en primer pla les necessitats de les veïnes i veïns del Masnou, posant la vida al centre de la política i treballant per aconseguir la justícia i la igualtat socials.

Per aconseguir-ho iniciem un nou curs polític amb la intenció de recuperar sobiranies, fent del parc d’habitatge públic una prioritat, controlant els preus dels lloguers, guanyant més espai públic verd per gaudir-lo en comunitat o recuperant el control de serveis essencials com la neteja o les escoles bressol, avui en mans d’empreses multinacionals. Un nou curs per donar la veu a la ciutadania i recuperar el nostre poble per viure’l sense por.

Amadeu Quintana (Regidor de Fem Masnou)

Text publicat al Masnou Viu número 113 (Setembre 2019)