[Masnou Viu 114] Al Ple, fem feina o fem teatre?

Com bé sabeu, les regidores i el regidor de Fem Masnou som nous al consistori. A poc a poc n’anem aprenent, intentant que els plens (que costen molts diners a la ciutadania) serveixin d’alguna cosa. Al Ple del mes de Setembre vam aprovar diversos punts importants, tot i què no tenim massa clar que el govern els acabi portant a terme.

Dos dels punts que vam aprovar i a favor dels quals vam votar tenen relació amb el medi ambient i amb l’emergència climàtica, tema que la ciutadania s’ha encarregat de posar damunt la taula davant la passivitat de la classe política els darrers anys. Vam advertir que vigilaríem de ben a prop l’acció de govern per evitar que els punts aprovats es converteixin en paper mullat, perquè quan un analitza la sensibilitat mediambiental dels governs del senyor Oliveras hi troba moltes mancances. Un petit exemple d’això que diem és veure com any rere any el govern municipal pressuposta uns diners per activitats de sensibilització mediambiental que finalment no s’acaben gastant. Una cosa és votar a favor de propostes que et fan quedar molt bé, i una altra de ben diferent és esmerçar els recursos necessaris per portar-les a la pràctica.

Un altre punt de l’ordre del dia a favor del qual vam votar però sobre qual tenim molts dubtes és la declaració institucional de rebuig a les amenaces d’Endesa de tallar la llum a 54 famílies vulnerables del Masnou. Manifestem el nostre rebuig frontal a aquest tipus de pràctiques més pròpies d’organitzacions mafioses, però dubtem una vegada més si el govern fa tot el que pot en matèria de serveis socials. Un equip infradotat, baixes de personal importants a la Regidoria que no es cobreixen o la manca de figures com els educadors i educadores de carrer ens fan pensar que, de nou, estem davant d’un nou intent d’aquest Govern de vestir-se d’esquerres mentre dona l’esquena a la feina diària en l’àmbit social.

En el que sí sembla que el govern destina força recursos humans i econòmics és a les arts escèniques, fet que no ens sembla malament, sempre que no vulguin convertir el Ple en un teatre on les regidores i els regidors anem a fer comèdia.

Isa Redaño (Regidora de Fem Masnou)

Text publicat al Masnou Viu número 114 (Octubre 2019)