[Masnou Viu 118] Fem autocrítica

Fem Masnou neix d’una candidatura d’àmplia base ideològica i amb esperit fortament transversal. Aquesta composició interna ens ha obligat a debatre internament cercant sempre consensos, metodologia que intentem portar també al Ple municipal. Així, fins ara, havíem portat quatre mocions al ple i totes elles s’havien aprovat amb àmplies majories, malgrat tenir l’oposició del govern municipal. Aquest darrer ple es va trencar aquesta dinàmica i la nostra proposta per calendaritzar el procés per recuperar el servei de subministrament de l’aigua va ser rebutjada amb els vots en contra del govern i del que sembla serà el seu soci prioritari en aquesta legislatura, el PSC.

Seria fàcil per nosaltres engegar el ventilador, com es diu col·loquialment, i repartir culpes, responent les crítiques rebudes per part d’ERC i PSC amb les quals podeu imaginar que no estem d’acord. Però no ho farem, entenem que cadascú ha d’assumir les seves responsabilitats en política i en aquest cas a nosaltres ens toca veure que probablement no vam saber explicar prou bé la nostra proposta o que no vam establir canals de comunicació prou sòlids amb tots els agents per tal d’assolir un acord que seguim pensant que seria bo pel Masnou. Prenem nota i tractarem de fer-ho millor la pròxima vegada.

Aigua pública: Ara és l’hora. 

El pròxim 2022, demà passat si parlem d’un servei com el de l’aigua, acaba el contracte que al nostre poble uneix aquest servei amb una empresa privada des de l’època franquista. El nostre grup va marcar el canvi de model i la recuperació del control del servei com una prioritat de legislatura en la roda de contactes posteriors a les eleccions que vam fer amb els diversos grups municipals. Cal dir, per ser transparents, que només el grup d’ERC es va mostrar contrari a recuperar el servei i d’aquí neix la nostra desconfiança actual amb el govern. Ara, però, sembla que han vist la llum i diuen apostar fermament per la gestió pública, nosaltres ho celebrem i seguirem vigilants per no deixar passar una oportunitat que de no aprofitar-se podria significar regalar aquest servei 20 o 30 anys més a una empresa privada.

Bus Exprés

Acabem amb un apunt, el darrer Ple també vam presentar una moció per a la creació d’un servei de Bus exprés fins a Barcelona. En aquest cas el nostre grup va aconseguir un ampli consens i la moció va ser aprovada sense cap vot en contra, malgrat la inexplicable abstenció del govern. Ara toca posar-la en pràctica amb una nova línia que complenti la C8 recentment ampliada gràcies a la pressió de la ciutadania.

Amadeu Quintana

Regidor de Fem Masnou