[Masnou Viu 119] La millor vacuna és la justícia social

Veïns i veïnes, aquests dies, més que mai, cal posar la vida al centre i cuidar-nos els uns als altres. Volem començar enviant una forta abraçada a totes aquelles persones que, a causa de la COVID-19, heu perdut a un ésser estimat, a aquelles que esteu patint la malaltia i també al conjunt de veïns i veïnes que patim amb certa angoixa la incertesa del moment, especialment als infants i a la gent gran. De forma molt especial volem agrair a totes les persones que us esteu deixant la pell als hospitals, al personal de neteja, a les persones que teniu cura de la gent gran, o a aquelles que cada dia arrisqueu la salut per atendre’ns a les botigues d’alimentació. A totes vosaltres, moltes gràcies, esteu demostrant que sou imprescindibles.

Des de Fem Masnou estem treballant per trobar respostes polítiques que estiguin a l’altura de l’esforç col·lectiu que el conjunt de la ciutadania estem realitzant en aquests moments tan complicats. Hem habilitat un espai a la nostra pàgina web per poder informar amb transparència de les nostres propostes i gestions: www.femmasnou.cat/covid-19. En aquest espai podreu trobar un document enviat a la resta de grups municipals en el que els proposem tres acords de poble: paquet de mesures socials, econòmiques i sanitàries, nous pressupostos de consens i una rebaixa de sous de la classe política. 

Per part nostra, hem anunciat que destinarem tots els diners que han rebut les nostres regidores i el nostre regidor el mes de Març (2.109,91 €) a projectes locals que lluiten contra la COVID-19 i ja hem renunciat a totes les dietes dels mesos d’abril i maig, reclamant que l’ajuntament posi aquests recursos a disposició de persones afectades per l’impacte social i econòmic derivat de la COVID-19. La situació és excepcional i els primers que ens hem d’estrènyer el cinturó som les organitzacions polítiques. 

Des del nostre punt de vista, la crítica situació que vivim ha posat de manifest que la millor vacuna és la justícia social, i que els beneficis d’uns pocs no poden tornar a passar per sobre de l’interès de la majoria. Acabem posant-nos, com sempre, a la vostra disposició (femmasnou@elmasnou.cat // 622-08320-9) per qualsevol cosa en la qual creieu que us podem ajudar. Entre tots i totes, ens en sortirem!