[Masnou Viu 120] Un pla sense rumb.

Ara que estem començant a sortir al carrer, a retrobar-nos amb els nostres familiars i amics, a normalitzar mínimament les nostres vides, ens adonem que, de l’emergència sanitària generada per la Covid-19, hem passat a l’emergència social, amb les cues de persones demanant menjar com a símptoma de la greu situació que tot just acaba de començar. El Masnou no escapa a aquesta situació i les dades parlen per si soles. Serveis Socials ha obert 130 nous expedients, Creu Roja ha hagut de reforçar el dispositiu del Centre d’Aliments de La Sitja amb el repartiment de 100 targetes precarregades, Càritas ajuda setmanalment desenes de famílies en l’adquisició d’aliments o en el pagament del lloguer i la Xarxa Popular d’Aliments abasteix més d’un centenar de persones del poble.

En aquest context, és prioritari que els ajuntaments, coneixedors directes de les necessitats dels seus ciutadans, elaborin plans locals de reactivació social i econòmica. En terreny desconegut com el que estem entrant, estem d’acord que ens cal un pla, un mapa, però també ens cal una brúixola per saber cap a on volem anar. Aquesta brúixola hauria de ser la ciutadania que coneix millor que ningú les necessitats del poble. Vam plantejar, conjuntament amb la gran majoria de grups del Ple, una proposta per aconseguir que el Pla de reactivació econòmica i social impulsat pel govern comptés amb una àmplia participació ciutadana a partir de 10 taules sectorials i d’un ple extraordinari on es pogués debatre en profunditat. Lamentablement, el govern d’Esquerra Republicana no escolta gaire ni a l’oposició ni la ciutadania i pretén aprovar un pla tan complex com aquest en un mes i sense pràcticament participació ciutadana.

Des de Fem Masnou pensem que el Govern municipal encara està a temps de rectificar, adoptant mesures que abracin el treball comunitari i la justícia social. En aquest camí, sempre ens trobaran disposats a col.laborar.

ERC, PSC i Ciutadans bloquegen una rebaixa de sous de la classe política
Des que Jaume Oliveras va entrar al govern municipal l’any 2011 la factura de la classe política masnovina no ha fet més que pujar. El Govern del Masnou actual té 10 persones d’Esquerra Republicana dedicades professionalment a la política, xifra que contrasta amb les 5 que tenia tot el govern 2007-2011. El nostre grup va presentar al Ple una proposta per rebaixar, temporalment, els sous i dietes de la classe política masnovina mentre duri la crisi social i sanitaria però el govern va trobar recolzament en el PSC i Ciutadans per bloquejar la proposta. Un govern sense rumb clar, però amb les butxaques plenes.

 

 

Neus Villarrubia
Regidora de Fem Masnou