Comunicat de Fem Masnou respecte al tancament del servei d’urgències al Masnou

Actualització – Nou Comunicat publicat dos dies després d’aquest.

El nostre grup municipal ha pogut confirmar aquest mateix matí el tancament del servei d’urgències al Centre d’Atenció Primària del Masnou. Aquest tancament deixa a partir de demà el nostre poble sense servei d’urgències, degut a que el CAP d’Ocata no disposava d’aquest servei.

Des de Fem Masnou volem manifestar el nostre compromís en la defensa de la sanitat pública i el rebuig frontal davant d’aquesta decisió política de la qual no vam ser informats en cap moment. Pensem que al bell mig de la desescalada per la pandèmia de la Cov9d-10 en en què s’ha posat de manifest que un sistema robust de Salut Pública és essencial, particularment el de l’atenció primària, i en el què hem estat més conscients que mai de les seves mancances provocades per les retallades i centrallització, es torna inadmissible deixar suprimir el servei d’urgències per a les poblacions del Masnou, Alella i Teià, derivar-nos a Badalona. L’Ajuntament hauria d’encapçalar l’oposició a aquesta decisió.

Davant d’aquest tancament ens fem algunes preguntes d’àmbit estrictament municipal: El govern municipal i l’alcalde Jaume Oliveras en sabien alguna cosa? Sí és així, per què no han informat a la població en cap moment? En cas de no saber-ne res, com s’explica que la Conselleria de Salut de la Generalitat, governada per Esquerra Republicana, decideix tancar un servei essencial com les urgències i el govern municipal, també d’Esquerra Republicana, no en sàpiga res?

Volem acabar emplaçant a la ciutadania a mobilitzar-nos per recuperar aquest servei, nosaltres ens comprometem a empènyer des de la institució, però seguim pensant que en última instància els drets es guanyen i es defensen als carrers.

En defensa de la Sanitat Pública: No al tancament de les urgències al Masnou!