Comunicat de Fem Masnou: Defensem els serveis públics, defensem els Centres d’Atenció Primària.

Com vam informar en l’anterior comunicat respecte al tancament de les urgències, el passat dimarts 30 de juny havia de ser el darrer dia en què el nostre poble gaudís d’urgències mèdiques, passant totes aquestes a Badalona. Aquesta és la situació de la qual es portava informant a les persones usuàries des de feia dies i fins a aquell mateix matí de dimarts, on persones de la nostra organització, així com diversos veïns i veïnes, van poder contrastar-ho parlant amb el personal del CAP.

La confirmació d’aquesta notícia per diverses bandes, una d’elles el nostre comunicat, va provocar un gran rebombori, especialment a les xarxes socials. Al migdia del mateix dimarts 30 de juny, personal del CAP El Masnou ens comentaven que degut al fet que “la notícia havia corregut” s’estava replantejant la decisió. Una vegada més la mobilització popular ha servit per aturar, de moment, la retallada d’un servei públic essencial.

Finalment, el govern municipal d’Esquerra Republicana ha emès un comunicat aquesta mateixa tarda on reconeix que coneixia amb anterioritat els plans del departament de Salut (governat també per ERC) i no va informar-ne a cap grup de l’oposició ni a la ciutadania. Des de Fem Masnou demanem al govern municipal que s’anticipin a aquest tipus de situacions, que no deixin els deures per l’últim dia i que prioritzin els drets dels ciutadans i ciutadanes del Masnou per davant del interessos del seu partit.

Hem pogut llegir a les xarxes socials missatges de regidors del govern desinformant sobre aquest procés, negant el tancament, i explicant que el que passa al Masnou amb les urgències també passa a poblacions semblants com Premià de Mar. Però a Premià de Mar han mantingut durant l’estat de l’alarma i mantenen en aquests moments l’atenció de 24h, un servei que el nostre poble també necessita immediatament. Prou desinformació. Pensem que és urgent convocar una audiència pública específica per informar la ciutadania d’aquesta qüestió.

El nostre grup ha iniciat els contactes necessaris per establir mecanismes estables de comunicació tant amb la direcció del CAP com amb els representants dels treballadors i treballadores del mateix. D’altra banda, emplacem al govern municipal del Masnou a establir mecanismes d’informació i coordinació del Masnou, Alella i Teià en els que participin membres dels governs, de l’oposició, usuaris i usuàries dels CAPs i professionals dels tres pobles.

Volem acabar donant les gràcies als veïns, veïnes i professionals dels CAP del Masnou i Ocata. Gràcies a vosaltres s’ha aturat el tancament i us emplacem a seguir defensant els serveis públics, apostant per l’atenció primària de qualitat i reclamant el retorn del servei de 24h al Masnou. PROU RETALLADES!