[Masnou Viu 121] Desgovern al Masnou

El passat 28 de juny, en el primer cap de setmana fort d’estiu després de l’estat d’alarma, es va haver de tancar el bany a les platges del nostre poble per un vessament d’aigües fecals produït a Montgat. Davant d’aquesta situació, ens vam trobar amb una platja plena a vessar i sense servei de socorrisme, les banderes a mig posar, sense passarel·les ni corda per ajudar la gent gran a entrar i sortir de l’aigua, tot això sumat a què la majoria de dutxes tenien l’aigua tallada, creant una situació dantesca enmig encara d’una pandèmia. El govern va explicar dies després que la manca de tots aquests serveis es devia a l’estat d’alarma, però una recerca senzilla a la xarxa ens ha permès comprovar com a pràcticament totes les poblacions costaneres aquell 28 de juny les platges comptaven amb tots els serveis necessaris.

Dos dies més tard, el 30 de juny, saltava la notícia confirmada per treballadors i treballadores del Centre d’Atenció Primària que el servei d’urgències deixaria de funcionar l’1 de juliol. Davant d’aquest fet, diverses persones, associacions veïnals i el nostre grup mateix van posar el crit al cel generant un rebombori que des del propi CAP ens confirmen que va ser el detonant de què Salut aturés els seus plans. Més tard el govern municipal va confirmar que coneixia aquestes retallades, però que no n’havia informat ni als grups de l’oposició ni a la ciutadania.

Aquests dos exemples de mala gestió es sumen a un clima enrarit al poble per una gestió probablement millorable en l’àmbit de la seguretat ciutadana i ens presenten un govern que sembla més pendent de la foto i el copet a l’esquena dels fidels que de preocupar-se del dia a dia de la ciutadania.

Seguim fent propostes

Per la nostra banda, més enllà de fiscalitzar el govern i denunciar el desgovern, no hem parat de fer propostes. Ara just fa un any que som a la institució i en aquest temps hem fet 155 precs i preguntes al govern municipal, més que cap altre grup; hem presentat una decena de mocions, també més que cap altre grup, nla immensa majoria de les quals hem aconseguit que s’aprovessin. I sense anar més lluny el passat mes vam presentar un document amb 119 propostes pel Pla de reactivació social i econòmica.

En resum, un govern que no governa pensant en les necessitats del dia a dia i que no vol escoltar ni una ciutadania ni una oposició que tenim molt a dir. Mala peça al teler.

Bon estiu a tots i totes! Cuideu-vos!

Amadeu Quintana
Regidor de Fem Masnou