[Masnou Viu 123] De Sobiranies i Drets Perduts

Externalització de la recaptació d’impostos.

Ens cal recuperar sobiranies, dèiem durant la campanya electoral. Per nosaltres, en efecte, era i és urgent municipalitzar serveis bàsics que ara estan externalitzats, per tal de tenir-ne el control directe i poder garantir-ne la qualitat. Entenem, en fi, que la missió de l’acció municipalista no pot ser una altra que millorar, a través d’uns bons serveis públics, la vida de les persones que viuen al Masnou.

No sembla ser aquesta, però, la prioritat del govern d’ERC que mostra una clara tendència a perdre competències municipals externalitzant serveis. Un exemple del que diem és la delegació del cobrament d’impostos municipals a la Diputació de Barcelona, decisió aprovada recentment al Ple amb els vots a favor d’ERC i el PSC, mentre la resta de l’oposició va votar en contra. Una sobirania municipal més perduda.

 

Urgències 24 hores

D’ençà que al juny es va suprimir al CAP del Masnou el servei d’urgències 24h, obligant els veïns i veïnes a desplaçar-se a Badalona, amb la dificultat que això comporta per una part important de la ciutadania, sobretot la gent gran, la Plataforma Veïnal per la Sanitat Pública del Masnou, Teià i Alella està lluitant per recuperar una sanitat pública, de qualitat i de proximitat.

Des d’aquí volem expressar el nostre absolut suport a la seva lluita i us convidem a totes i a tots a què participeu en la campanya de recollida de signatures per recuperar les urgències. Volem també instar a l’alcalde a què posi, per sobre dels interessos del seu partit, el benestar dels veïns i veïnes del poble i els acompanyi en les seves reivindicacions.

 

Llibertat d’expressió!

De pèrdua d’un dret democràtic bàsic, la llibertat d’expressió, va la inhabilitació del President de la Generalitat. Com amb els rapers o els titellaires Fem Masnou condemnarà sempre qualsevol acció que atempti contra la llibertat d’expressió perquè, tot recordant la Mafalda: