El Masnou perdrà una línia de P3 a l’escola pública el curs 2021-22

De nou un servei públic amenaçat al Masnou i de nou el govern local d’ERC i el PSC amagant informació tant als grups de l’oposició com a la ciutadania en general. Si al mes de juny va ser el servei d’urgències el que era retallat per la Conselleria de Salut gestionada per ERC, amb el silenci còmplice del govern municipal, aquesta vegada és l’Escola Pública la que es veu amenaçada en la seva etapa inicial, per una conselleria gestionada pels republicans.

Ahir, dia 10 de desembre, es va celebrar un Consell Escolar Municipal on els grups de l’oposició i la comunitat educativa érem informats per sorpresa de la notícia de què el pròxim curs s’oferirà una línia menys de P3 d’entre les ofertes als centres educatius públics del Masnou. Concretament serà l’escola Lluís Millet la que perd aquesta línia. En un moment en què des de la Conselleria d’Educació es parla de contractar més professorat i reduir ràtios, al nostre poble veiem com, de nou, els fets difereixen molts dels discursos.

En el mateix consell escolar es va informar que es troba en període d’estudi la proposta de convertir la mateixa Escola Lluís Millet en un institut-escola, projecte que com a grup municipal considerem interessant sempre que no comporti, a mitjà termini, la desaparició de l’Institut Mediterrània. Lamentem, però, que aquest projecte tampoc havia estat consensuat amb la comunitat educativa local que va mostrar la seva més absoluta sorpresa durant la mateixa reunió del Consell Escolar.

En resum, una vegada més el govern municipal format per ERC i el PSC es mostra poc efectiu defensant els serveis públics del nostre poble, deixant escapar una línia educativa pública en una etapa essencial com és l’Educació Infantil. Com ja vam fer amb el servei d’urgències, cridem la ciutadania a mobilitzar-se per defensar-nos d’aquest nou cicle de retallades que novament colpeja el nostre poble davant la passivitat del govern municipal.