[MASNOU VIU 143] Dos anys sense urgències, dos anys d’informació manipulada

El passat 1 de juliol va fer dos anys que el nostre municipi, així com Alella i Teià, va perdre les urgències 24 hores al CAP del Masnou. El govern municipal va reconèixer que coneixia els plans del departament de Salut i no en va informar ni a la ciutadania ni a cap grup de l’oposició. El dia 30 de juny de 2020 saltava la notícia del tancament i diverses persones a títol individual, associacions veïnals i el nostre grup mateix vam posar el crit al cel generant un rebombori que va provocar que el tancament no es pogués fer en silenci com pretenia el govern municipal.

Aquell 30 de juny de 2020 els grups de WhatsApp del poble bullien i de cop va començar a córrer una captura de whatsapp on es podia llegir una persona que deia “Fem Masnou està dient que demà 1 de juliol es suprimeixen les úniques urgències que hi ha al poble, les del CAP del Masnou. És cert?” missatge que rebia resposta d’un contacte guardat com a Jaume Oliveras on deia “Espereu una mica, informació manipulada“. De cop vam començar a rebre atacs per les xarxes amb missatges com “sou una mica bocamolls”, “sembla que algú s’ha precipitat” o “me parece una vergüenza cómo se intenta manipular al pueblo políticamente y a base de bulos”. Cal aclarir que aquest darrer missatge no es referia al whatsapp del senyor alcalde.

Han passat dos anys i, com es diu col·loquialment, el temps posa cadascú al seu lloc. Dos anys més tard seguim sense urgències i les declaracions institucionals aprovades per unanimitat al Ple o les reunions amb l’Institut Català de la Salut se les ha endut el vent. Ens queda la mobilització popular que, encara dos anys més tard, es deixa veure amb pancartes i cartells en alguns balcons i finestres del poble.

Per part nostre hem fet costat a totes les mobilitzacions i totes les declaracions institucionals presentades al Ple. Hem recollit signatures i assistit a totes les reunions amb el Departament de Salut exigint el retorn de les urgències. Hem estat transparents, informant la ciutadania de cadascuna de les novetats que teníem, començant per la notícia del tancament i, sobretot, no hem mentit ni manipulat la ciutadania tractant de posar interessos personals o polítics per damunt dels interessos del nostre poble. Així ho continuarem fent, no passem pàgina, no donem per bo el tancament i seguim reclamant, com el primer dia: Prou retallades, Volem Urgències 24 hores al Masnou!

 


 

+info:

Comunicat de Fem Masnou respecte al tancament del servei d’urgències al Masnou. (30-06-2020)

Comunicat de Fem Masnou: Defensem els serveis públics, defensem els Centres d’Atenció Primària. (02-07-2020)

Nota informativa de Fem Masnou respecte a la reunió amb CatSalut i l’ICS. (8-7-2020)

Nota informativa de Fem Masnou respecte a la reunió amb CatSalut i l’ICS. (8-7-2020)

Comunicat de Fem Masnou: Recuperarem el servei d’urgències 24 hores al Masnou? (10-11-20)