EL GOVERN MUNICIPAL D’ERC I EL PSC PRORROGA TRES ANYS MÉS EL CONTRACTE AMB SOREA

El 26 d’octubre de 1972, encara en el franquisme, l’Ajuntament del Masnou privatitza l’aigua amb un contracte de 30 anys amb l’empresa SOREA. L’any 1999, tres anys abans d’acabar el contracte, el Ple municipal, amb els vots a favor de CiU, PSC, PP i ERC, prorroga el contracte 20 anys més, fins al 26 d’octubre d’aquest 2022.

El mes de març de 2019 es constitueix la comissió sobre municipalització de la gestió de serveis municipals i des de la primera reunió es planteja la necessitat de treballar el final del contracte de l’aigua. Al febrer de 2020 Fem Masnou presenta una moció per municipalitzar l’aigua. No s’aprova degut als vots en contra d’ERC i el PSC. Argumenten que la moció és “innecessària” perquè tot el que demana “ja s’està fent”.

El mes de març de 2020 el govern presenta una calendarització del procés de municipalització que acabaria el 25/10/2022. El novembre de 2021 preguntem per escrit al govern “com es troba el procés de reversió del servei?” sense informar-nos de cap contratemps.

Després de més d’un any sense convocar la comissió de municipalitzacions el govern informa, per sorpresa i sense marge de maniobra, que prorroga unilateralment tres anys més el contracte amb SOREA. Els informes tècnics que justificarien la pròrroga indiquen clarament que el govern municipal no ha dut a terme les tasques encarregades pel Ple durant aquests tres anys i que ha enganyat sistemàticament l’oposició.

Tots els governs municipals que han tractat d’auditar SOREA han tingut problemes, trobant-se amb un model de gestió opac que amaga la falta d’inversions a la xarxa pública, cosa que repercuteix en un mal servei a la ciutadania. El govern municipal ha regalat la gestió d’un servei essencial a una empresa marcada per pràctiques mafioses. Tota l’oposició hi hem votat en contra.

+ informació:

Moció presentada per Fem Masnou (Febrer 2020)

Calendari incomplert pel govern (Març 2020)

Estudi tècnic, econòmic i jurídic sobre els diferents models de gestió (Juny 2020)

Pregunta al govern municipal (Novembre 2021)

Informe gerent de l’empresa pública (Juny 2022)

Acta Ple Masnou 1972

Acta Ple Masnou 1999