[MASNOU VIU 148] A cada bugada, un llençol

El Masnou perd un nou servei sociosanitari, aquesta vegada les guàrdies nocturnes de les farmàcies. A partir d’ara qui necessiti un medicament, de forma urgent, a la nit haurà d’anar fora del poble o esperar fins a l’endemà. Aquest tancament està estretament lligat al tancament de les urgències 24h, denunciat fa més de dos anys pel nostre grup mentre el govern municipal ens acusava de manipular. Dos anys i mig més tard el tancament es consolida i les farmàcies s’acullen al dret que els dóna la llei de tancar a la nit a aquelles poblacions on no hi ha urgències 24 hores.

El govern municipal va informar el nostre grup del tancament una setmana abans, tot i saber-ho des de feia més de dos mesos i no va informar la població fins pocs dies abans del tancament, aprofitant que havien presentat una declaració institucional al Ple, en clau partidista, per tractar d’amagar la inacció dels dos últims anys. El nostre grup no es va sumar a la declaració perquè ja n’hi ha prou de declaracions innòcues al Ple dels mateixos partits que ens retallen els serveis des de la Generalitat. Continuem confiant en la mobilització veïnal i en un canvi de govern municipal que les secundi com a única forma d’aconseguir el retorn de les urgències 24 hores i, en conseqüència, de les guàrdies nocturnes.

Aquest tancament no ha estat l’única notícia negativa pel nostre poble que hem tingut aquestes darreres setmanes. Cal sumar a aquest tancament el fet que s’ha conegut que les obres de l’estació d’Ocata es demoraran de forma indeterminada o, com a mínim, el govern no ens sap dir quan acabaran.

Per acabar-ho de rematar hem conegut que dels pisos de protecció oficial de l’antiga caserna de la Guàrdia Civil no n’hi haurà cap de lloguer. En un principi el govern municipal s’havia compromès a fer-ne set de lloguer, que ja no era cap meravella, però finalment, quan s’han conegut les bases de la convocatòria, hem vist que tots seran de venda i, per tant, l’ajuntament perd la possibilitat d’ampliar la borsa de lloguer social, més necessària que mai. Però no acaba aquí la cosa, les bases contemplen que una persona sola que cobri fins a 53.118,20 € (!) podrà quedar-se un d’aquests pisos que, en principi, havien de ser pels que més ho necessiten.

Comença a ser hora que el govern municipal deixi de caçar mosques pensant en les eleccions municipals i estigui una mica més pel que ha d’estar, perquè últimament al Masnou a cada bugada perdem un llençol.