[MASNOU VIU 149] FEM MASNOU DEMANA LA DIMISSIÓ DEL REGIDOR D’URBANISME

El govern municipal, inicialment format només per ERC, tenia en cartera diverses modificacions parcials del Pla General d’Ordenació Urbana (PGOU) sense cap grup de l’oposició disposat a tirar-les endavant. L’entrada del PSC al govern ho va canviar tot, comprant una majoria absoluta que els ha permès passar el rodet aquests dos anys i mig, especialment en matèria d’urbanisme.

Tres han estat, en essència, les principals modificacions urbanístiques. D’una banda, al sector nord del Masnou, al barri d’Ocata, s’ha modificat el planejament a la zona de la Colomina, amb l’oposició del veïnat. En segon lloc, l’expropiació del pati del Casino, on s’ha optat per anar a judici amb l’entitat, amb un futur molt incert, amb grans probabilitats d’acabar costant una quantitat inassumible pel pressupost municipal anual, generant un fort deute a futur.

Finalment, arribem a les modificacions de la part sud del poble: les cases de Can Targa i Can Bernades. És l’evolució de la modificació de Can Bernades (càmping) la que ens porta a demanar la dimissió del regidor. El febrer de 2021 ja vam advertir que estàvem davant d’un pelotazo urbanístic. Era evident que l’interès públic, imprescindible en qualsevol modificació urbanística, era inexistent en els plans inicials del regidor.

Al darrer Ple, però, s’ha posat de manifest que el pelotazo que denunciàvem des de l’oposició era una realitat. La Comissió Territorial d’Urbanisme de l’Arc Metropolità de Barcelona (ens que revisa la idoneïtat de projectes urbanístics municipals) ha arribat a la mateixa conclusió. Conclou que l’operació que ha defensat el regidor Ricard Plana, de forma vehement, durant dos anys era una operació extremadament beneficiosa pel promotor privat i gens pel Masnou. Aquesta comissió ha fet una sèrie de modificacions que milloren força la modificació en termes de HPO, però manté l’impacte ambiental i la densificació inassumible d’aquella zona segons el veïnat.

Quan un regidor d’urbanisme acaba portant fins al final una modificació amb un fort benefici privat i aquesta és aturada per un ens supramunicipal, perd tota la credibilitat davant de la ciutadania i no pot continuar ni un minut més com a regidor.

 

(+) info