Fem Masnou no farà alcalde Jaume Oliveras

1- Creiem que la campanya, que tot just comença, ha de servir per discernir, amb claredat, quins projectes polítics municipals representen una alternativa i quins volen sumar-se al model de poble del senyor Oliveras. A les passades eleccions vam veure com propostes polítiques que en campanya es presentaven com a alternativa, finalment no ho van ser tant. Junts per Catalunya va donar la investidura a l’actual alcalde, Ciutadans va pactar-hi els sous, les dedicacions i els assessors i el PSC va passar de denunciar-lo a l’oficina antifrau a pactar-hi a canvi d’unes substancioses retribucions. La ciutadania mereix claredat, honestedat i transparència amb els pactes postelectorals abans d’emetre el seu vot.

2- Des de Fem Masnou presentarem una alternativa clara a l’actual equip de govern. Una alternativa que hem tractat de formular aquests quatre anys des de l’oposició. Necessitem dibuixar un futur on viure al nostre poble no sigui un luxe a l’abast d’uns quants, un govern que avantposi el diàleg amb els veïns, les veïnes, les entitats del poble i, també, en oposició a la política de fets consumats a la que ens tenen acostumats el senyor Oliveras i companyia. Una alternativa que prioritzi la vida quotidiana per davant dels projectes maximalistes, que posi ordre en un espai públic avui abandonat a la seva sort i que faci una aposta decidida pel petit comerç i per la lluita contra l’emergència climàtica.

3- Entenem que aquesta alternativa en cap cas pot estar encapçalada per qui porta dotze anys dirigint el govern municipal i per tant ens comprometem a no investir alcalde el candidat Jaume Oliveras.

4- Informar els veïns i veïnes que no hem iniciat converses ni hem arribat a cap pacte postelectoral amb cap formació política, pensem que ara no és el moment de pactes de despatx. Ara és el moment de ser clars amb la ciutadania i que ningú pugui pensar que han fet servir el seu vot per afiançar un alcalde que genera desconfiança en una part important del veïnat.

5- Entenem que a la legislatura vinent només ens podrem plantejar entrar a un govern en el cas d’obtenir prou vots per a encapçalar-lo o per incidir-hi de forma decisiva. Per tant, no entrarem en cap govern ni assolirem cap acord estable de legislatura si no hi ha les garanties i la confiança suficients amb la resta d’agents que formin part d’aquest hipotètic acord. Així mateix, no regalarem els nostres vots i trossejarem el nostre programa polític a canvi d’un repartiment de cadires dins d’un govern que no suposi un canvi en el fons i en la forma de la política masnovina dels darrers anys.