PERSONES CANDIDATES DE FEM MASNOU A LES ELECCIONS MUNICIPALS 2023

1- SERGI AMAT GIRÓ

He viscut tota la vida al Masnou. Abans de graduar-me i treballar com educador social vaig treballar en diverses feines, la majoria al poble, sobretot, de cambrer i de monitor de lleure. Com educador he treballat gairebé deu anys en l’àmbit de la protecció a la infància i l’adolescència i actualment ho faig en un projecte d’educació comunitària a la ciutat de Barcelona.

Políticament he estat implicat en diversos moviments socials relacionats amb àmbits com l’educació, l’habitatge i la participació ciutadana. He participat activament del teixit associatiu del poble, sent membre de la Comissió de Festes i del Consell de la Vila.

Quedar-te a viure al teu poble no pot ser un privilegi. La prioritat ha de ser evitar que més veïns i veïnes marxin del Masnou.

2- TXELL TORRANO ANGLÈS

Sóc del Masnou de tota la vida. La meva vida laboral s’ha basat principalment en la farmàcia i l’educació no formal, sent aquesta segona opció a la que actualment em dedico, des del convenciment, la consciència social i la passió.

Sóc filla de pescador, i suposo que per això estimo el mar. M’inspira la natura i l’entorn en general. Estimo el meu poble, entre molts d’altres motius perque em brinda la possibilitat de gaudir d’aquest entorn, i per això em preocupa i m’ocupa el fet de cuidar-lo i protegir-lo.

Sempre he estat molt vinculada al poble, en diferents àmbits, però sobretot em sento especialment vinculada i identificada amb el teixit associatiu. Participo activament de “Lleureka projectes educatius” des de fa ja més de 15 anys, i he format part d’altres projectes associatius com del col·lectiu de resistència cultural “A les Barrakades”, i la plataforma “volem espais” entre d’altres.

Mai abans he militat en un partit polític, però crec que la vida activa és política i sento que ha arribat el moment de donar veu al poble, a les entitats i als col·lectius, i així dotar-los de poder de decisió real que mereixen.

3- MARIA DOLORS CASAS BOVER

Veïna del Masnou des de que vaig néixer, i amb uns quants anys viscuts a Teià. Cursat l’ EGB a les Escolàpies, després estudiat a l’INB (actualment IES Mediterrània), i llicenciada en psicologia per la Universitat de Barcelona. Treballo per compte propi i, de sempre, en el camp de la salut mental.

He estat integrant de l’Associació Grup Fills del Masnou, voluntària del Casal dels Infants i voluntària per la Llengua. Formo part de l’Associació Xarxa d’Acollida Popular del Masnou i del col.lectiu Recuperem el Baix Maresme. Adherida al Procés Constituent, mai he militat en cap partit polític.

Hem de pensar el poble centrant l’acció política en els drets humans i creant teixit comunitari.

4- CARME BAÑOS CASTILLO

Masnovina d’adopció, visc i treballo al Masnou des de fa 25 anys. Aquí ha nascut i crescut el meu fill i he exercit la meva professió de mestra d’educació infantil a l’escola pública Ferrer i Guàrdia.

M’he implicat en diferents causes relacionades amb l’àmbit educatiu i la infància. Com a mestra, treballant i lluitant per una educació pública de qualitat, i com a mare formant part de l’AFA de l’escola Marinada i de l’Institut Maremar.

Durant els anys que vaig ser presidenta de l’AFA Marinada, vam aconseguir millorar els accessos a l’escola per l’avinguda Kennedy i vam tirar endavant el primer projecte de reutilització de llibres.

He participat activament en accions per millorar els espais per infants del nostre poble, com el tancament de la plaça Espanya (per la seguretat dels infants) i impulsant, juntament amb altres veïns i veïnes, la reforma del parc de Països Catalans tal i com és ara.
No he militat mai en cap partit polític però, amb els anys, m’he adonat que, gairebé tot el que es fa o es deixa de fer depèn de la política i que aquesta ha de servir per millorar la vida quotidiana de la gent.

5- AUGUST CABRÉ BORRALLO

Sóc del Masnou, el poble on he crescut, viscut i, ara, el poble on també creix el meu fill.

Vaig estudiar Treball Social a la Universitat de Barcelona i he treballat en l’àmbit de la justícia, en el servei de mesures penals alternatives, en la dinamització d’activitats infantils i juvenils i d’equipaments i, des de fa prop de 15 anys treballo de tècnic d’educació a l’administració local.

L’any 2004 vaig fundar, conjuntament amb un grup d’amics i amigues, l’associació Lleureka projectes educatius amb l’objectiu de dignificar les condicions del lleure, tant per als infants com per a les persones que hi treballàvem.

Sempre he estat vinculat a l’acció política, des de l’associacionisme, el Procés Constituent i amb Fem Masnou.

El model de poble no pot basar-se en el creixement de població sense dotar-nos de més i millors serveis públics.

6- SILVIA GASCA BONAFONT

Llicenciada en Antropologia Social i Cultural i en Humanitats, postgraduada en Relacions Internacionals i en Migracions. Fa disset anys que em dedico a impulsar i facilitar propostes i projectes d’economia social i solidària des d’àmbit públic, privat, comunitari i universitari.

D’avis i d’estius masnovins vaig decidir tornar al poble definitivament l’any 2010. Tot i que mai he militat en cap partit polític, sempre he tingut una forta sensibilitat social lligada a l’àmbit econòmic, al qual em dedico.

Crec fermament que una altra economia centrada en les persones és possible i que hauríem de treballar des de la sostenibilitat econòmica, social i mediambiental per aconseguir un poble pensat per a les persones.

7- SONIA ONANDI RODRÍGUEZ

Vaig néixer a un poblet de Biscaia anomenat Goiherri. El 2002 vaig deixar Euskal Herria, on viu tota la meva família, per anar a Dublín (Irlanda) i vaig viure-hi durant gairebé cinc anys, després dels quals vaig estar 2 vivint a Munic (Alemanya), per acabar, ja fa catorze anys, al Masnou, on em sento com a casa. Des de la meva arribada a Barcelona treballo com a responsable del departament de gestió de clients i crèdit d’una multinacional Catalana.

Vaig començar a implicar-me activament en política a partir del 15-M, formant part de l’Assemblea indignada del Masnou.

Crec en una manera diferent de fer política, per i per a la gent, una política en què totes puguem decidir i que la vida estigui al centre de totes les decisions que prenguem. És per això que participo a Fem Masnou: perquè la política o la fas o te la fan.

8- VICENÇ ROCHER GONZÁLEZ

Soc Enginyer Tècnic Químic per la Universitat Politècnica i vaig completar un PDD a IESE, Barcelona. Ara estic jubilat, però vaig treballar a pimes i a multinacionals del meu àmbit professional durant molts anys.

Visc al Masnou des de 1990. Jugo al Club d’Escacs El Masnou on durant deu anys vaig ser-ne el president. Soc membre del Consell de la Vila del Masnou. Mai he estat afiliat a cap partit, però he participat en el Procés Constituent.

Considero que al Masnou li cal un hotel d’entitats que faciliti i promogui la vida associativa i la participació de ciutadans i ciutadanes.

9- MARC PANAL VIOLANT

Visc al Masnou des dels 2 anys i per mi s’ha convertit en més que un poble. He estudiat a l’escola Ocata i a l’Institut Maremar. Sóc un amant del teatre, cosa que ens va portar a crear l’Associació juvenil de Teatre del Masnou per acostar el teatre als més joves.

Sempre he estat molt arrelat a la vessant cultural del municipi, participant d’entitats com l’associació d’Amics del Ferrocarril del Masnou, fent teatre a Gent del Masnou o cremant amb la Colla de Diables. He col·laborat amb moltes de les festes populars del municipi com la Cavalcada, el Carnaval o la Festa Major.
He decidit sumar-me a Fem Masnou perquè crec que necessitem una altra manera de fer política al municipi. Crec en la participació com a eix vertebrador de la societat, i crec que estem preparats per decidir-ho tot.

10- SERGI ARTACHO MARTÍNEZ

El Masnou és el poble on vaig néixer i on he viscut sempre, juntament amb tota la meva família.
He estudiat Ciències Polítiques i Gestió Pública a la Universitat Autònoma de Barcelona, i en els darrers anys, m’he format en diferents àmbits com l’anàlisi i tractament de dades, comunicació política, perspectiva de gènere i programació web.

Actualment, treballo com a analista de dades en matèria d’administració digital i ocupació pública a la Generalitat de Catalunya.
El que és personal és polític, per tant, l’entorn en què vius és un factor fonamental en les teves experiències personals. Crec que és moment que la gent del poble puguem prendre partit en la presa de decisions i reivindicar el nostre dret a continuar sent masnovins.

11- MIREIA ROMERO MIRALLES

La vida m’ha dut al Maresme i ara ja fa més de vint anys que visc al Masnou. El meu àmbit laboral ha estat sempre relacionat amb el món del teatre i la cultura.

El Masnou ha d’apostar per una cultura popular, de qualitat i a l’abast de tothom que posi al centre el moviment associatiu i que fomenti l’esperit crític.

 

12- MIREIA GALLARDO GÓMEZ

L’educació és la meva manera d’entendre el món, en qualsevol de les seves formes; i és també la meva professió. Treballo a l’escola pública i aspiro a fer-ho en algun dels centres educatius públics del municipi ben aviat.

El Masnou és el poble que m’ha vist créixer en tots els sentits i és per això que gaudeixo mirant de retornar-li el que m’ha donat. Per fer-ho, tinc l’enorme plaer de formar part de Lleureka, entitat de la qual formo part des de fa més de quinze anys i que m’ha permès entendre que el teixit associatiu d’un poble ha de ser una de les seves fortaleses.

13- EMPAR APARICIO VENTURA

Vaig néixer al barri de Sants de Barcelona l’any 1965.
De petita i durant uns anys estiuejava al Masnou. L’any 1997 vaig acabar la carrera de Magisteri i vaig traslladar-me a Gran Canària a on vaig viure durant uns 4 anys.

Quan vaig decidir traslladar-me a Barcelona amb el meu fill i la meva filla de 4 i 2 anys, vam preferir anar-nos-en a viure al Masnou, un poble tranquil a on de segur gaudiríem d’una millor qualitat de vida que no pas a la ciutat. Fa 17 anys que treballo al poble de mestra d’educació infantil.

14 – GUIDO RAMELLINI

Vaig néixer a Itàlia, però fa molts anys que visc al Masnou. Vaig estudiar biologia i ser professor de secundària fins que em vaig jubilar. Membre fundador del Museu de Matemàtiques de Catalunya. Ecologista, europeista i llibertari. Avi.

 

 

15- EMILIO TIJERO MARIN

Els meus pares van seguir el camí invers a la moda als vuitanta i vam anar a viure a la capital. Vaig tornar al Masnou tan aviat com vaig poder. Treballo de comercial, soc pare i gaudeixo de la vida al poble. Vinculat al món de l’esport a través del rugbi, des de fa trenta anys motivat per la diversió i la seva funció social. Participo a Fem Masnou perquè crec en la gent que hi forma part i que treballa per fer que el poble sigui el que pot ser.

16- ANTONIO URRUTIA RASPALL

He estat trenta-un anys catedràtic d’història de l’art espanyol a la Sorbonne de París. Però soc del Masnou, hi visc, i milito a Fem Masnou perquè m’estimo el meu poble i a Fem Masnou es fa el que es diu i es diu el que es fa.

 

17- ÀNGEL MARZO GUARINOS

Mestre jubilat dedicat a l’educació bàsica de persones adultes i professor universitari de la Facultat d’Educació de la Universitat de Barcelona. Autor de llibres i articles sobre Educació d’adults, educació amb la comunitat gitana, a presons i pedagogia intercultural. Membre i col·laborador de moviments socials dins de l’àmbit de l’educació, el suport a minories ètniques i culturals i acció comunitària. Participo en l’Institut Paulo Freire i a la Federació de Moviments de Renovació Pedagògica de Catalunya.

18- ELI RIUS GARCIA

Fa 13 anys que visc al Masnou, on hi faig vida amb la meva parella i els meus dos fills. Professionalment vaig començar la meva trajectòria fa més de 15 anys en el món de les finances en empreses petites i grans, fins que vaig descobrir que existien altres economies més enllà d’allò que em van ensenyar a la Universitat, com l’Economia Social i Solidària, la del bé comú, la feminista, o la circular, que han fet que hi posi l’accent marcant el meu camí professional i ampliant els meus coneixements empresarials, econòmics i la mirada cap a altres economies transformadores.

Crec fermament en la justícia social i en la necessitat de buscar la intel·ligència col·lectiva diversa, que fomenti el sentit humà que tenim per conviure conjuntament.

19- JIMMY GIMÉNEZ CASACUBERTA

Després de viure uns anys fora em vaig establir al Masnou, on he participat en moviments socials i polítics del poble i la comarca. Compromès amb la defensa dels drets de les persones treballadores, la lluita per un habitatge digne i la protecció del medi ambient.

Crec fermament en l’exercici de la democràcia directa en la gestió dels afers públics i m’he implicat a Fem Masnou per treballar en aquesta línia i apropar la política a les veïnes del poble.

20- ISA REDAÑO ANDRÉS

Vaig néixer al Masnou i hi he viscut tota la meva vida. Vaig estudiar Biologia per després adreçar la meva tasca professional cap a l’educació medioambiental i els darrers anys en la docència de persones adultes. Actualment treballo a Barcelona, al barri de Besòs – Maresme, coordinant un projecte d’educació popular i comunitària amb joves i persones adultes.

La meva implicació política va començar amb el moviment antiglobalització l’any 2001, i ha continuat molt lligada al nostre poble participant de diversos moviments socials, sempre en defensa dels drets socials, la sostenibilitat mediambiental, la interculturalitat i la participació ciutadana.

He estat regidora de Fem Masnou a l’ajuntament del Masnou els darrers quatre anys.

21- NEUS VILLARRUBIA DEL VALLE

Visc al Masnou des que tenia dos anys. Vaig estudiar Filologia Hispànica i em dedico a la docència des de fa 31 anys. He treballat durant 12 anys a l’Institut Mediterrània del Masnou i, actualment, treballo a l’Institut Valerià Pujol de Premià de Dalt.

Mai he militat en cap partit polític, però ideològicament sempre m’he definit com una persona d’esquerres, amb una clara consciència social i defensora dels serveis públics com una de les eines més importants per garantir la igualtat d’oportunitats i la justícia social. He estat regidora de Fem Masnou a l’ajuntament del Masnou els darrers quatre anys.

R1- CRISTINA FORCADA GISBERT

Nascuda a Barcelona, però arrelada al Masnou des que vaig néixer, em costaria viure lluny del mar. Llicenciada en Dret per la UB i funcionària de la Diputació de Barcelona durant trenta-cinc anys amb una gran vocació de servei públic. Activista de totes aquelles causes que facin el món una mica millor.

Crec fermament en les polítiques municipalistes com primera administració a prop del ciutadà.

 

 

R2- CLAUDIA ORTEGO SANMARTIN

Vaig néixer al Masnou i he viscut aquí pràcticament tota la vida. Vaig estudiar Filologia Espanyola i durant molts anys em vaig guanyar la vida com a correctora d’estil per a diverses editorials. Des de fa cinc anys treballo com a professora interina a instituts públics del Maresme.

M’agrada viure al Masnou; soc de poble i és el meu poble. M’agradaria que l’habitatge no fos un problema per a la gent que vol quedar-s’hi.