Persones candidates

1.NEUS VILLARRUBIA (1966) – CANDIDATA DE FEM MASNOU A L’ALCALDIA

Visc al Masnou des que tenia dos anys. Vaig estudiar Filologia Hispànica i em dedico a la docència des de fa 27 anys. He treballat durant 12 anys a l’Institut Mediterrània del Masnou i, actualment, treballo a l’Institut Valerià Pujol de Premià de Dalt. El que més valoro de la meva feina és el seu component social, en la mesura que ofereix la possibilitat de transformar, de mica en mica i cada dia, el món en què vivim, fent-lo més amable i habitable per a tothom.

Mai he militat en cap partit polític, però ideològicament sempre m’he definit com una persona d’esquerres, amb una clara consciència social i defensora dels serveis públics com una de les eines més importants per garantir la igualtat d’oportunitats i la justícia social. En el moment que va esclatar la crisi al nostre país, però, i davant la situació d’emergència social que vivia molta gent, vaig sentir la necessitat de contribuir que les coses canviessin. Al 2012 vaig decidir formar part de l’Assemblea de Docents del Baix Maresme, col·laborant activament en la lluita contra les retallades en l’educació, i un any més tard vaig unir-me a l’Assemblea del Procés Constituent del Masnou.

He decidit acceptar la proposta d’encapçalar la candidatura municipalista «Fem Masnou» per aconseguir, des del treball en equip i la crida a la participació ciutadana, un poble més inclusiu i cohesionat, feminista i sostenible, i per revertir les retallades en els serveis públics. (+informació)

2. AMADEU QUINTANA JOLONCH (1961)

Casat i pare de dos fills, tota la meva vida ha estat lligada al món del tèxtil i a la política de proximitat, ja sigui en entitats de base o en les organitzacions polítiques on he militat durant els darrers 41 anys, primer a la JCC, i després al PSUC, a ICV, i a Catalunya En Comú.

Fins fa set anys vivia al barri del Poble Sec de Barcelona on vaig estar molt implicat en la vida associativa, sempre lligat a la cultura popular. Vaig participar en la fundació de la Colla de diables i la Colla gegantera del barri, on també vaig col·laborar amb la vocalia de joves i més tard amb la Junta directiva de l’Associació de Veïns del Poble-sec. El meu lligam amb el moviment veïnal em va portar a ser el president de la Coordinadora d’Entitats del Poble-sec, així com representant de les entitats de Barcelona al Consell Municipal d’Associacions i membre del Consell de Ciutat. També vaig ser director associatiu del Centre Cívic El Sortidor.

Visc al Masnou des de l’any 2011 i estic plenament integrat en la vida del nostre poble, on he col·laborat tant en diverses iniciatives associatives i polítiques com en l’organització de la consulta del 9-N. Participo de Fem Masnou per seguir posant el meu granet de sorra en la construcció d’un poble amb millors serveis públics i més igualtat d’oportunitats.

3. ISA REDAÑO ANDRÉS (1982)

Vaig néixer al Masnou i hi he viscut tota la meva vida. Vaig estudiar Biologia per després adreçar la meva tasca professional cap a l’educació medioambiental i els darrers anys en la docència de persones adultes. Actualment treballo a Barcelona, al barri de Besòs – Maresme, coordinant un projecte d’educació popular i comunitària amb joves i persones adultes. També he estat durant força anys educadora de lleure, tasca que segueixo realitzant a l’associació Lleureka, fundada fa 15 anys al Masnou.

La meva implicació política va començar amb el moviment antiglobalització l’any 2001, i ha continuat molt lligada al nostre poble participant de diversos moviments socials, sempre en defensa dels drets socials, la sostenibilitat mediambiental, la interculturalitat i la participació ciutadana. Al poble, vaig participar en la creació del col·lectiu de resistència cultural A les Barrakades amb el qual vam organitzar diverses activitats socials i culturals. He assistit regularment a la Comissió de Festes del poble, a partir de la qual m’he implicat en l’organització de la Festa Major del Masnou i en la Cavalcada de Reis.

Penso que cal humanitzar la política, fent-la més propera a la gent, escoltant-nos més i cridant menys. Formo part de Fem Masnou per fer possible una política diferent, que posi les persones al centre de qualsevol actuació, sempre amb la implicació dels veïns i les veïnes.

4. JIMMY GIMÉNEZ (1990)

Nascut a Granollers, m’he establert al Masnou els darrers anys. Vaig estudiar empresarials a la Universitat de Roehampton, a Londres, ciutat on vaig viure durant sis anys i amb la que mantinc un contacte freqüent degut a la meva activitat professional. Vaig començar a interessar-me per la política a través de moviments com Occupy, Momentum o Anonymous.

Participo activament en organitzacions per la defensa dels drets humans i la protecció del medi ambient, i estic compromès amb les lluites socials, i amb molt especial interès, en treballar per una economia més solidària i justa i per una democràcia real.

He participat a Podemos i m’he implicat dins Fem Masnou per treballar per una democràcia que tingui en compte tots els drets de les persones, posant molt d’interès en aquells relacionats amb la gestió de les nostres dades personals. Necessitem més i millor democràcia, utilitzant les eines virtuals al nostre abast per aconseguir una millor participació de la ciutadania i la plena transparència de les institucions públiques.

5. ELI RIUS GARCÍA (1983)

Fa 13 anys que visc al Masnou, on hi faig vida amb la meva parella i els meus dos fills. Professionalment vaig començar la meva trajectòria fa més de 15 anys en el món de les finances en empreses petites i grans, fins que vaig descobrir que existien altres economies més enllà d’allò que em van ensenyar a la Universitat, com l’Economia Social i Solidària, la del bé comú, la feminista, o la circular, que han fet que hi posi l’accent marcant el meu camí professional i ampliant els meus coneixements empresarials, econòmics i la mirada cap a altres economies transformadores.

Vaig decidir treballar en la gestió financera i comptable del Tercer Sector, i des del 2017 formo part d’una cooperativa social, on continuo vivint dia a dia l’experiència en primera persona del que significa posar la vida de les persones al centre, amb tota la seva complexitat i els seus reptes diaris. A través del Tercer Sector i de la Xarxa d’Economies Socials i Solidàries, he comprovat que aquests són models alternatius que funcionen i que són sostenibles econòmicament i humanament.

Crec fermament en la justícia social i en la necessitat de buscar la intel·ligència col·lectiva diversa, que fomenti el sentit humà que tenim per conviure conjuntament. M’he engrescat a unir-me a Fem Masnou per defensar una política pública i comunitària que treballi per arribar a les opcions que potenciïn la millora sostenible i equitativa dels drets i obligacions de les persones que les viuen.

6. Marc Panal Violant (1993)

Visc al Masnou des dels 2 anys i per mi s’ha convertit en més que un poble. He estudiat a l’escola Ocata, a l’Institut Maremar, i ara estudio Ciències Polítiques a la Universitat de Barcelona. Compagino els estudis amb la meva feina com a dinamitzador juvenil.

Sempre he estat molt arrelat a la vessant cultural del municipi, participant d’entitats com l’associació d’Amics del Ferrocarril del Masnou, fent teatre a Gent del Masnou o cremant amb la Colla de Diables. També sóc el president de l’Associació Juvenil de Teatre del Masnou (AJTEM) entitat amb la qual volem acostar el teatre als joves i amb la que vam celebrar més de 8 anys fent el túnel del terror de Ca n’Humet. He col·laborat amb moltes de les festes populars del municipi com la Cavalcada, el Carnaval o la Festa Major.

He decidit sumar-me a Fem Masnou perquè crec que necessitem una altra manera de fer política al municipi. Crec en la participació com a eix vertebrador de la societat, i crec que estem preparats per decidir-ho tot.