Entrevista a Neus Villarrubia (Candidata de Fem Masnou a l’alcaldia)

1. De l’1 al 10, com valora la gestió del govern municipal aquest mandat?

Tot i que sóc professora penso que en aquest cas no em correspon a mi posar notes, ja ho farà la ciutadania. Malgrat hi ha coses positives com en qualsevol govern també hi ha coses que es podrien haver fet molt millor. Per enumerar alguns exemples, durant aquest mandat s’ha disparat greument el preu del lloguer expulsant desenes de masnovins i masnovines mentre els darrers governs municipals aturaven la construcció d’habitatge protegit; la neteja segueix sent francament millorable al nostre poble i el govern municipal s’ha passat quatre anys d’esquenes a la ciutadania sense escoltar-la i sense mecanismes de participació vinculants.


2. Si després del maig és alcaldessa, quina serà la primera decisió que prendrà?
No creiem en la política feta a cop de mesura estrella ni a cop de decret d’alcaldia. Treballarem en equip, parlant amb la ciutadania, posant la vida al centre de l’activitat política, amb prioritats clares com l’habitatge, la cohesió social o la millora de l’espai públic per fer-lo més verd i amable amb les persones. Ara, per no escapar-me de la pregunta, la primera mesura serà baixar-me el sou, no ens sembla raonable que l’alcalde de Masnou cobri el mateix que l’alcalde de Sabadell, per posar un exemple.

3. Què proposa per millorar l’espai públic i la seguretat, dos dels grans temes de debat al municipi?
Ens cal un nou model de neteja i manteniment al nostre poble, això és una evidència. Portem anys que la gestió de la neteja s’ha fet molt malament i aquest mandat s’ha caracteritzat per la inacció en aquest aspecte. Necessitem un nou contracte de neteja i estudiar mesures de futur com la recollida porta a porta dels residus, que s’ha demostrat més eficient en els municipis on s’ha aplicat sense necessitat d’augmentar-ne el cost econòmic del servei i, tanmateix, amb molts avantatges pel que fa als beneficis ambientals.
Amb la seguretat no volem fer electoralisme, és prou complex i sensible com per ser responsables i no intentar esgarrapar quatre vots venent solucions màgiques. Nosaltres apostem per models de proximitat i entenem que la seguretat també té molt a veure amb reduir les desigualtats.

4. Estaria disposada a pactar amb alguna altra formació per entrar al govern municipal?
Plantejarem els pactes postelectorals en funció del programa. Ningú tindrà majoria absoluta i nosaltres fem política per parlar i arribar a acords. Les nostres línies vermelles són la defensa dels drets socials, civils i polítics. No propiciarem, ni per acció ni per omissió, l’entrada de cap govern que representi una retallada de drets i llibertats.

5. Si finalment es queda a l’oposició, quina serà la seva línia de treball?
Intentarem arribar a acords puntuals que millorin les condicions de vida de la majoria, però serem molt exigents amb qualsevol pacte, no regalarem els nostres vots a canvi de mesures cosmètiques.

Qüestionari enviat per Línia Maresme a les persones candidates a l’alcaldia del Masnou