[Masnou Viu 112] Per la convivència i la cohesió social.

Veïns i veïnes, comencem per presentar-nos. Som Fem Masnou, una nova candidatura formada per gent diversa amb vocació de posar la vida al centre de la política i fer de la participació i la transparència les nostres principals eines polítiques. La nostra estrena, lamentablement, ha coincidit amb el pitjor conflicte comunitari que ha viscut el poble en molts anys.

Durant el primer Ple, el passat 4 de juliol, davant l’Ajuntament es van viure moments de gran tensió. Hem de reconèixer que no vam reaccionar a temps i que hauríem d’haver demanat l’aturada i suspensió del Ple i que tots els regidors i regidores, amb l’alcalde al capdavant, baixéssim a parlar amb els veïns i veïnes del poble. Us vam demanar en campanya que fóssiu exigents amb tots els grups municipals i per això creiem oportú iniciar aquest primer text realitzant autocrítica.

Com us dèiem, el conflicte que tenim sobre la taula és prou important. D’una banda, agressions masclistes que no s’aturen i que al nostre poble es compten per desenes cada any, encara que només es posi el focus en algunes d’elles. D’altra banda, actituds racistes i xenòfobes que van acabar amb un assalt intolerable d’un equipament públic amb menors d’edat a dins. Contra el masclisme i el racisme no hi ha fissures, tolerància zero i màxima contundència judicial.

A Fem Masnou no amagarem el cap sota l’ala com ha estat fent el govern municipal, esperant que altres administracions resolguin els problemes del Masnou. Des del primer dia ens hem posat al servei del govern i de la resta de grups municipals per buscar consensos. Consensos que parteixin d’una anàlisi compartida de la realitat i que no facin de l’adhesió a la figura de l’alcalde una condició per poder sumar-s’hi. Tenim diversos problemes sobre la taula que haurem d’afrontar amb tota la intel·ligència col·lectiva i molta empatia. El masclisme i el racisme són els principals d’aquests problemes, sense oblidar que el sentiment de por i inseguretat està present en la nostra comunitat i cal afrontar-ho; negar els problemes mai no ha estat una solució.

Neus Villarrubia (Portaveu de Fem Masnou)

Text publicat al Masnou Viu número 112 (Juliol 2019)