[Masnou Viu 117] Les persones per sobre dels interessos de partit

Com us hem anat explicant en aquest mateix espai, des de Fem Masnou intentem que allò que fem al ple municipal sigui útil per a la ciutadania. Davant de les mocions i declaracions institucionals grandiloqüents però sense concreció, apostem per presentar mocions amb propostes concretes que repercuteixin en el dia a dia del poble.

Així, el passat desembre vam presentar-ne tres:

Taula Convivència
La persistència a vegades té premi i la proposta que no va prosperar al novembre va fer-ho al desembre. Amb l’oposició d’ERC, que sembla tenir por dels espais de participació ciutadana que no controla, però amb el suport de la majoria del Ple, el nostre poble tindrà una taula de convivència per tractar situacions d’incivisme o intolerància per trobar-hi solucions de forma comunitària.

Tolerància zero davant l’abús sexual infantil
Recollint la feina feta per diverses associacions i famílies del municipi, el Ple va aprovar, de nou sense el suport d’ERC, una moció per elaborar un protocol per tractar i mirar d’erradicar les situacions d’abús sexual infantil. Val a dir que aquest important acord de tots els grups municipals, del qual es va autoexcloure ERC, va quedar tacat per una actitud autoritària de l’alcalde, que va deixar clar que no té intenció de complir tots els punts aprovats per la majoria del Ple. Sembla que a Esquerra Republicana del Masnou li costa d’acceptar que governa en minoria i que necessita mà esquerra i capacitat de diàleg, dues habilitats que l’alcalde no acaba de tenir dominades.

Les persones sense sostre no són una urgència
Les persones que de forma voluntària treballen per ajudar les persones sense llar han arribat a comptabilitzar fins a 9 persones en aquesta situació al nostre poble. Aquestes persones fins ara només han trobat una resposta en l’àmbit municipal: anar a la ciutat de Barcelona, on estan tots els recursos col·lapsats. Per acabar amb aquesta desídia del Govern municipal vam entrar una moció d’urgència, un mètode habitual que sense anar més lluny es va fer servir fins a quatre vegades en el mateix del desembre. Doncs bé, per primera vegada en aquesta legislatura el ple va rebutjar la urgència d’una proposta amb els vots en contra d’Esquerra Republicana i Ciutadans.

Davant dels grups municipals que posin els seus interessos particulars per sobre de les persones, nosaltres persistirem en situar la vida al centre de la nostra acció política.

Isa Redaño
Regidora de Fem Masnou