Nota informativa de Fem Masnou respecte a la reunió amb CatSalut i l’ICS

Respecte a la notícia publicada a la pàgina web de l’Ajuntament sobre la reunió amb el Departament de Salut, a la qual va assistir una persona en representació de Fem Masnou, voldríem fer algunes observacions:

1- Constatar el canvi de versió continuada del govern municipal i el Departament de Salut respecte al tancament del servei d’urgències. El dia 30 de juny es va titllar, de manera informal, de manipulació la informació sobre el tancament de les urgències al CAP del Masnou. Hores més tard es va fer un comunicat on s’explicava que es mantenia un horari retallat que no contemplava les 24h. Avui veiem com la notícia de l’Ajuntament parla directament d’una reunió “per parlar de la supressió d’urgències”. El govern municipal ha passat de considerar-ho com um servei que no estava en risc i que es manipulava la informació a preparar la ciutadania i anar mentalitzant-la poc a poc que la “supressió” de les urgències està clarament sobre la taula.

2- En la mateixa línia Informem que, de la reunió d’ahir, en cap cas es va rebre un compromís del manteniment de les urgències 24h al Masnou, més aviat al contrari. Per part del departament de Salut, CatSalut ens va explicar que s’està treballant en un nou model (basat sobretot en l’atenció telemàtica) i no sembla probable el manteniment de les urgències 24h al Masnou dins d’aquest model.

3- Tenint en compte els punts anteriors, mantenim la crida a la ciutadania per seguir mobilitzant-se de forma determinada i sostinguda en el temps pel manteniment del serveis d’urgències 24h al Masnou.

PROU RETALLADES!