[Masnou Viu 125] ERC i PSC van enganyar la ciutadania durant la campanya electoral.

S’ha confirmat el pacte d’ERC i el PSC per a la formació d’un nou govern municipal al Masnou. Era un pacte anunciat des de feia temps, un pacte legítim, però que no respon a la nostra concepció ètica de la política.

La darrera legislatura el PSC va denunciar davant de la Fiscalia Anticorrupció l’alcalde Jaume Oliveras i a la regidora de Recursos Humans Sílvia Folch per prevaricació. Per la seva banda, ERC va signar un pacte amb les entitats sobiranistes assegurant que no pactaria amb cap partit dels anomenats del bloc del 155 (PP, PSC i Cs). Per la nostra banda, Fem Masnou va publicar un document sobre pactes postelectorals que hem seguit al peu de la lletra.

Entenem que en política cal arribar a acords amb qui pensa diferent, nosaltres ho fem sempre que podem; ara bé, una cosa és arribar a acords puntuals i l’altre presentar-te a unes eleccions com l’antagonista d’un partit polític i un any més tard començar a treballar un acord de govern amb aquell mateix partit. És evident que els dirigents d’ERC i el PSC al Masnou representen formes de fer política caduques, que posen l’interès personal i de partit per davant dels projectes, les idees i els interessos de la ciutadania.

Més despesa política

Fins fa poques setmanes el govern municipal comptava amb set dedicacions exclusives, més que cap altre govern municipal en democràcia. El més lògic era pensar que aquesta despesa, ja excessiva, es repartiria entre els socis; doncs no! La població haurà de pagar dues nòmines més al govern, per la mateixa feina, ja que les responsabilitats no han augmentat. De fet el pressupost ha disminuït en pràcticament totes les partides, excepte, és clar, en sous del govern. Tot això en plena pandèmia, amb una forta reducció del PIB i augment de l’atur.

Per nosaltres, és un senyal d’estar fent prou bé les coses que ens descartessin directament per participar d’aquest govern. Segurament no haguéssim mostrat la nostra millor cara, veient com fan ballar els diners públics, sou cap aquí, sou cap allà. Així que els agraïm que no ens convidessin a la seva festa pagada per la ciutadania. Nosaltres seguirem sent oposició i, sobretot, serem alternativa.

Isa Redaño
Regidora de Fem Masnou