[MASNOU VIU 135] El govern d’ERC i PSC vota en contra de millorar les mesures destinades a aturar els desnonaments al nostre municipi.

Només al juliol es van produir al Masnou dos desnonaments. Preocupats per aquesta problemàtica i després de reunir-nos amb la regidora d’acció social i de fer una bateria de preguntes al ple de juliol per saber com s’aborda el tema des de l’Ajuntament, vam presentar al darrer ple d’octubre una moció per millorar les mesures destinades a aturar els desnonaments al Masnou.

Què preteníem amb la presentació d’aquesta moció? Volíem, a partir de la detecció – en les respostes de la regidora – de certes mancances en l’actuació municipal dirigida a aturar els desnonaments, proposar una sèrie d’acords per tractar de millorar-la. Buscàvem, també, que les mesures proposades s’emmarquessin en el què des del moviment en defensa del dret a l’habitatge es recomana fer : establir uns protocols clars en l’abordatge dels desnonaments i fer-ho des del treball coordinat de les àrees d’habitatge i acció social, amb l´estreta col.laboració dels moviments i entitats socials. Però el que volíem principalment és que, davant de l’allau de desnonaments previst a partir de la suspensió de la moratòria – el 31 d’octubre – cap veïna del Masnou hagi de veure’s en la dramàtica situació de perdre la seva llar.

Tota l’oposició va votar a favor de la moció. El govern, en canvi, va votar en contra, al.legant que tot el que plantejàvem ja s’està fent. Davant d’això, sorgeixen les següents preguntes: com és possible que votin en contra d’actuacions que ja estan fent? Si ja s’estan fent, com és que hi ha persones del poble, expertes en el tema, que reben, constantment, consultes de veïnes a punt de perdre la seva llar i que no troben solucions? Per què havent fet aquest cop el que altres vegades ens havien demanat, parlar amb el govern abans de presentar una moció, no es van avenir a negociar per tal d’arribar a un acord, en comptes de votar en contra d’un tema socialment tan sensible?

Ens queda l’esperança que, com fa habitualment, el govern implementi les propostes, fent-les passar per seves. Només els demanem que, si ho fan, aquesta vegada ho facin bé: estan en joc les cases de la gent.

 

 

MOCIÓ PER MILLORAR LES MESURES DESTINADES A ATURAR ELS DESNONAMENTS AL NOSTRE MUNICIPI (PDF)