Fem Masnou respecte a com han anat les negociacions d’investidura.

  1. Diumenge 28 de maig la ciutadania del Masnou dóna a Fem Masnou 1.707 vots convertint-la en la segona força més votada per davant del PSC. Els resultats i l’ambient postelectoral és de necessitat de canvi de l’actual alcalde Jaume Oliveras que perd 2.161 vots, pràcticament la meitat del suport que va aconseguir al 2019. La mateixa nit electoral hi ha els primers contactes telefònics informals entre diferents candidatures i Fem Masnou, en les quals es constata aquesta lectura dels resultats.
  2. Dimarts 30 de maig es contacta des de Fem Masnou amb el PSC per saber si el PSC estaria disposat a votar el candidat de Fem Masnou (segona força més votada) com alcalde de la Vila, retractar-se així del que va dir en campanya: “El PSC als Plens d’investidura sempre vota pel seu candidat o candidata.”. La resposta del PSC va ser que es mantenien en allò que havien dit en campanya, barrant el pas a la nostra candidatura a l’alcaldia.
  3. Aquesta posició del PSC deixava només dos escenaris possibles per la investidura: Oliveras (ERC) o Llaràs (PSC). Cap altre candidat o candidata podia optar a l’alcaldia degut al bloqueig del PSC.
  4. Fem Masnou comunica al PSC que, malgrat la seva negativa a votar la segona força del consistori, des de la nostra candidatura prioritzàvem el canvi a l’alcaldia, com havíem promès en campanya, i els instàvem a buscar els suports per aconseguir que el vot del PSC per la seva candidata no fos estèril i propiciés en definitiva la continuïtat d’Oliveras.
  5. Durant la setmana del 29 de maig al 4 de juny es realitzen diversos contactes entre candidatures, també entre Fem Masnou i el PSC. Dimecres 7 de juny Fem Masnou realitza una assemblea oberta a la ciutadania en la que es constata el mandat d’explorar la possibilitat d’una investidura alternativa a Oliveras.
  6. Davant de la lentitud que sembla haver-hi en les converses, dijous 8 de juny des de Fem Masnou s’agafa la iniciativa mitjançant trucada telefònica amb la senyora Llaràs en la qual s’insisteix en la necessitat de negociar programàticament i establir un calendari. En aquesta trucada es pacta que Fem Masnou farà arribar un document programàtic al PSC i que paral·lelament el PSC continuarà les negociacions amb Junts per Masnou per fer un govern estable. Es fixa el dijous 15 de juny com a dia màxim per negociar.
  7. Dissabte 10 de juny s’envia el document programàtic al PSC i Junts, un document amb 50 propostes, instant-los a respondre en un termini de tres dies sobre el nivell d’acord amb cada proposta, acabant aquest el dimarts al migdia. El PSC i Junts confirmen la recepció del correu.
  8. Dilluns 12 de juny Junts per Catalunya fa arribar a Fem Masnou la seva resposta al nostre document programàtic.
  9. Dimarts 13 de juny a les 17 h Fem Masnou no havia rebut cap resposta al correu enviat al PSC ni cap comunicació explicant els motius de la demora. A les 17 h i 11 minuts s’envia un correu al PSC recordant la necessitat de rebre resposta per continuar amb la negociació. Pocs minuts més tard, el PSC contacta telefònicament amb un membre de Fem Masnou explicant que donen per finalitzades les negociacions, dos dies abans de la data fixada, i, indirectament, facilitant la investidura de Jaume Oliveras.
  10. Dissabte 17 de juny el PSC i ERC anuncien un acord de governabilitat per els propers quatre anys al Masnou.