[Masnou Viu 158] Sis mesos de nou govern municipal: tot continua igual.

Han passat sis mesos des de la constitució del nou govern municipal i és moment de poder fer-ne un primer balanç. Abans de res cal destacar que darrerament, en una publicació pròpia enviada als domicilis dels masnovins i les masnovines, el PSC ha admès que al juny de l’any passat va haver-hi una majoria alternativa a la continuïtat del senyor Oliveras com a alcalde de la vila. El PSC va escollir, legítima, però discutiblement, donar quatre anys més de govern a qui havia perdut gairebé la meitat dels seus votants.

 

Com dèiem, Esquerra Republicana va perdre molt suport a les darreres eleccions, però manté l’alcaldia i les àrees clau del govern. Malgrat la reculada electoral ni el PSC ni els Comuns han sabut treure gaire rèdit de tenir la meitat dels regidors del govern i la clau per la continuïtat d’Oliveras. Cultura, Educació, Manteniment, Recursos Humans, Seguretat Ciutadana, Serveis Socials o Urbanisme són àrees que es mantenen sota control d’ERC. Pel que fa a les dedicacions i als assessors la cosa està més equilibrada, però, amb un fet insòlit al nostre ajuntament: els Comuns, amb un sol regidor, tenen dues persones en nòmina al govern.

Si parlem de polítiques concretes, aquests sis mesos han consolidat alguns dels projectes de l’anterior legislatura: projecte milionari al pati del Casino, especulació i urbanisme poc sostenible a Can Targa, pròrroga d’un contracte de neteja poc adequat pel municipi o pressupostos que augmenten l’IBI gairebé en la mateixa proporció que els sous del govern municipal. Parlant de sous, Oliveras s’ha assegurat un sou públic de 94.000 €, més del que cobra Pedro Sánchez!

Per la nostra banda, en aquests primers mesos, hem dut a terme les nostres principals funcions com a l’oposició: proposar i fiscalitzar. Hem presentat fins a 27 esmenes al pressupost pel 2024, així com a les noves bases d’ajuts a l’habitatge o el nou reglament de Ca n’Humet. Per la banda de la fiscalització hem fet fins a 77 preguntes en els cinc plens ordinaris celebrats fins ara, moltes d’elles a proposta de veïns i veïnes a les quals fem arribar la resposta del govern tan bon punt la rebem.

En definitiva, davant d’un govern continuista a nosaltres només ens queda continuar construint l’alternativa. Bon any nou a tothom!