[MASNOU VIU 153] DE QUÈ SERVEIXEN LES CAMPANYES ELECTORALS?

La campanya electoral i les negociacions postelectorals a Fem Masnou ens han deixat un sabor agredolç. D’una banda, hem aconseguit uns bons resultats: repetim com a segona força, amb més vots, percentatge de vot i regidors que al 2019, demostrant que s’equivocaven aquells que deien que un projecte 100% municipal i sense lligams amb cap partit polític no podria tenir èxit electoral. D’altra banda, malgrat rebre un càstig electoral sense precedents, el candidat d’ERC s’ha fet de nou amb l’alcaldia gràcies a un pacte estrany.

A simple vista un pacte ERC, PSC i Comuns pot semblar normal però el converteix en un pacte estrany que durant la campanya electoral tant el PSC com Comuns s’havien desmarcat de les polítiques i maneres de fer del senyor Oliveras. La candidata del PSC va afirmar als debats electorals que no faria alcalde al senyor Oliveras, per després desdir-se i investir-lo gràcies a dues abstencions del seu partit. Pel que fa als Comuns vam escoltar en campanya com s’oposaven al model de zona verda, a l’expropiació del Casino, a les polítiques de serveis socials o a les urbanístiques per, després de les eleccions, entrar a governar amb els responsables d’aquestes polítiques. Podran, amb un sol regidor, influir decisivament per canviar alguna cosa? Ens permetran que ho dubtem.

Amb aquest panorama és normal que molts votants, especialment del PSC i dels Comuns, us sentiu enganyats i us pregunteu de què serveixen les campanyes electorals?

QUINS SOUS!
En allò què també s’han posat ràpid d’acord ERC, PSC i Comuns és en les retribucions del nou govern. Un augment d’un 8% en els sous de les nou persones del govern amb dedicació i enfilant el sou de l’alcalde per sobre els 59.000€. A part, tripliquen el nombre d’assessors del govern amb uns sous per sobre dels tècnics de l’ajuntament. Un plantejament totalment desproporcionat per una població de 23.000 habitants. Nosaltres vam proposar una reducció del 20% en retribucions, reduint també assessors i persones amb dedicació. ERC, PSC, Junts, PP i Comuns van votar en contra de la nostra proposta. Que cadascú tregui les seves conclusions.

ROSA TORAN
El 30 de juny ens va deixar la Rosa Toran. Historiadora, antifeixista, masnovina imprescindible. Que la terra et sigui lleu, Rosa.